SPX13

The cool table at #SIS13 #Seriefestivalen

I år delade jag bord med Ainur och vår kamrat Kaarina Uimonen, också från Helsingfors. Kaarina gör bl.a. serier om ekorrar, pingviner och fabeldjurshipsters, samt örhängen med Tintinmotiv. Ainur gör som bekant Goldenbird

#Kaarina #Uimonen #penguins#Ainur #Elmgren #Mochi #Goldenbird

#Tinet #Elmgren #commies

Eftersom ingen nånsin köper de gamla numren av Tunguska, tog jag inte med dem i år, och självfallet var det minst ett halvdussin personer som absolut hade velat köpa #0-5.

Men #11 gick i alla fall hem hos massorna, och jag fick t.o.m. förvägra en person ett exemplar, eftersom jag gärna ville behålla ett själv från denna första upplaga med de delvis handmålade omslagen (se förra inlägget) …

Mochiiiii... :3

Ainur målade fantastiskt vackra signeringar i sina Goldenbird-tidningar. (Fler bilder här!)

Kap från SPX13

Jag hade ibland ont om växelpengar, så jag använde det som den perfekta ursäkten att handla böcker på SPX. Lite svårt dock med tanke på att många av dem kostade exakt 100 kr … Jag lyckades få ihop en femtiolapp en gång, men sen hittade Mattias Elftorp och jag en hundralapp på golvet som vi delade på, och jag blev av med femtiolappen igen …

Vad jag köpte:

1. Medley av Lisa Medin
Den köpte jag under signeringen på Staffars. Alla före mig ville också att Lisa skulle teckna Axel, och jag funderade på att bryta monotonin genom att be henne teckna någon annan. Dock kunde jag i slutändan inte motstå frestelsen att uttala orden “Jag vill ha Axel …!” *rodna* X3

2. Klistermärke med en serie om en rund liten pingvin som vill flyga av Kaarina Uimonen.

3. Skönheten av Kerascoët och Hubert
Väldigt vackert tecknad serie med en obehaglig men ändå på nåt sätt förtjusande story, så som dessa upphovspersoner brukar åstadkomma. Hoppas Kolik ger ut fler band i serien snart …

4. Gris- och Mochi-vykort av Ainur :3

5. Aomanjuskogen del 1 av Hisae Iwaoka
Mysig och kuslig på en gång, med en teckningsstil som jag gillar väldigt mycket. Jag ångrar nästan att jag inte köpte fler än en bok i serien, men nåt ska man väl ändå få se fram emot här i livet, när man inte ens har barn eller barnbarn …

6. Tryck med pingvinunge som säger: “Ta mig seriöst, för bövelen!”, av Emma Hjelm
Story of my life.

7. Med eller utan dig av Jenny Berggrund
Vardagsrealistisk, vinjettartad story om vänskaps- och kärleksrelationer i ett kompisgäng. Sånt brukar jag kanske inte alltid tycka är så spännande, men den här är riktigt bra, elegant och opretentiöst berättad. Jag älskar också att den uppenbart utspelar sig i Göteborg. :3

8. Kaninen besöker någon annans lilla värld av Stina Lövkvist
En väldigt fin berättelse med jättevackra akvarellbilder i fyrfärg. Jag fantiserar om att kunna läsa den i bättre tryck och lite större format. :3

9. Slåss som en tjej av Tiitu Takalo
Slumpades bort för 25 spänn. ;__;

Eftersom jag även visade Porco Rosso på bio i samband med seriefestivalen, kom jag lite tidigare än vanligt och fick lite fler tillfällen att umgås med mina underbara svenska seriekamrater. I år var dessutom Valentin och Stina så jättesnälla och gästvänliga att jag, Ainur och Kaarina fick bo hemma hos dem och deras katter och höns under festivalen. <3
Jag fotade även konstiga hundar på kafeer:

Very strange cafe doggie :3

Jag kom på att jag egentligen alltid har tyckt att Stockholm är jobbigt, men nuförtiden förknippar jag det med alla fina seriemänniskor som jag känner där och träffar där varje år, så jag kan ju inte hata Stockholm längre! Argh!

Jag ser redan fram emot SPX14 … :3

Filed under Festivals · Tagged with

Comments are closed.